My headset isn't working after the last Synapse 3 update

Discussion in 'Razer Support' started by JanBarton, Jan 11, 2019.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. JanBarton

    JanBarton New Member

    Hello there,

    yesterday (01/10/19) I updated Synapse 3. After that my headset Razer Kraken Tournament Edition stopped working. More accurately, when I want to listen to something, I can hear only popping. When I uninstalled Synapse 3, headset worked, but when I installed Synapse 3 again, it started to give off the same popping. I'm sending a link where you can listen to how it sounds: https://drive.google.com/file/d/15RTrpWumj_BN9Qtxj6vOzYSJ1qOeTuf_/view?usp=sharing (I couldn't upload it here, so I uploaded it to Google Drive). I think, there is no issue with the headset, 'cause I tried to connect it to my phone and it was normal. Is possible, there is a problem with the USB dongle? Please help me.

    Sincerely
    Jan Barton
     
    Radnos likes this.
  2. Radnos

    Radnos New Member

    Hi! I have EXACTLY the same problem... I did everything! Nothing happened... Yesterday everything was fine, today I turned my PC on, and I have this problem. Out of nowhere. I can't think of anything... But this crackling popping noise is annoying... But the weirdest thing is that when I adjust the volume in Windows sometimes is clear for a sec and then starts the noise. Yeah I can switch to CHAT channel but thats not the same... I really really hope there will be an update soon that will take care of this problem.

    Sincerely
    Radnos
     
    JanBarton likes this.
  3. JanBarton

    JanBarton New Member

    Hello!

    Thank you very much for your reply. Now I know, that the issue is definetly caused by software. I connected temporarily headset to PC by jack 3,5 mm, but as you said, that's not the same.

    Sincerely
    Jan Barton
     
    Radnos likes this.
  4. TheFragturedNerd

    TheFragturedNerd New Member

    have the same problem with my tiamat 7.1 V2
     
    JanBarton likes this.
  5. Radnos

    Radnos New Member

    Okay now we all know that’s definitely not a hardware issue. Let’s hope a Synapse patch is on the way!
     
    JanBarton likes this.
  6. EndlessNameless

    EndlessNameless New Member

    Hi guys,

    I have randomly just started having a problem with my headset since the last synapse update. but my problem is with the Nari ultimate. haptic feedback wont work and neither will adjusting the mic sensitivity. looks like they have messed up bad with audio on this update....Im hoping its the update that has caused this problem, so I dont have to go through Razer's awkward customer support to send it back
     
  7. Radnos

    Radnos New Member

    Hey! It’s probably just the software. Try not to worry. I’m sure a few days and we will all forget about this whole thing.
     
  8. EndlessNameless

    EndlessNameless New Member

    I have just sorted it now mate...so far so everything is looking good. synapse was freezing my PC, so uninstalled it and upon reinstalling it it froze again. I tried whipping everything to do with synapse off my computer with a program called Revo. then installing again after that it froze while syncing data from the cloud, then after I rebooted my headset worked, but my Mamba firefly hyperflux did not. so after another time of uninstalling and reinstalling again, everything seems to be ok now. It seems like its something to do with some sort of corruption in the cloud save data.
     
  9. Radnos

    Radnos New Member

    Wow! Now I can’t wait to get home 3 days later from now! I will try to do the same! And please keep us updated on how things are going! Thanks!
     
  10. EndlessNameless

    EndlessNameless New Member

    I will definitely keep you updated, I really hope you can get this to work...or even better, hopefully there will be an update before you get back home that fixes it for you
     
  11. Radnos

    Radnos New Member

    That would be the best! Thanks!
     
  12. Razer.RedPanda

    Razer.RedPanda Guardian of the Forest Staff Member

    Hi guys! This is a long shot but can you try to repair Synapse and see if it helps? Let me know how it goes.
     
  13. JanBarton

    JanBarton New Member

    Hello,

    my headset still doesn't work normally through USB connection. Do you have any news about that? Any solution?

    Thanks,
    Jan Barton
     
  14. Radnos

    Radnos New Member

    Sadly the same...
     
  15. EndlessNameless

    EndlessNameless New Member

    Hi, mine has still been working since I last posted on this thread. also there is a new synapse update that I have just downloaded 5 minutes ago. try updating your synapse now, hopefully this will be the answer to your problems
     
  16. Fercofito

    Fercofito New Member

    [QUOTE = "EndlessNameless, post: 475220, miembro: 492159"] Hola, el mío ha estado trabajando desde la última vez que publiqué en este hilo. También hay una nueva actualización de sinapsis que acabo de descargar hace 5 minutos. intente actualizar su sinapsis ahora, espero que esta sea la respuesta a sus problemas [/ QUOTE]
    Hice lo que nuestro amigo uso, ese programa Revo Pro. Eliminé todo rastro del Synapse y ahí recién volvió a funcionar los auriculares, sin ese pitido feo que tenia!! Lo que no hice fue instalar el synapse para ver si se arreglaba como a el!! Por ahora sin Synapse funciona!!
     
  17. JanBarton

    JanBarton New Member

    Hi there!

    I already downloaded it yesterday but I didn't get any good result. Unfortunately it's the same as before. It irritates me a lot. Could anyone from Razer Support finally help?

    Sincerely,
    Jan Barton
     
  18. Fercofito

    Fercofito New Member

    El problema es la Synapsis, lamentablemente hay que eliminarlo para que se pueda usar los auriculares, pero el tema es que no se puede disfrutar como corresponde a eliminar el Synapsis. ¡Hay que esperar o que alguien de la cara para resolver este problema! Porque a muchos les esta pasando esto !!
     
    Last edited: Jan 18, 2019
  19. JanBarton

    JanBarton New Member

    Hi there!

    Could you send your messages in English language please?

    Thanks
    Jan Barton
     
  20. Razer.RedPanda

    Razer.RedPanda Guardian of the Forest Staff Member

    Hi guys! Try to do a clean installation of Synapse and see if it fixes the issue. If not, please PM me the current build number of your Synapse.
     
Thread Status:
Not open for further replies.
Sign In with Razer ID >


Don't have a Razer ID yet?
Get Razer ID >