NEW 2016 Razer Blade screen won't turn on after screen shuts off.

Discussion in 'Systems' started by gloomyday, Sep 10, 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Hi, so I just got this 2016 Razer Blade (970m, 16GB version) last week and everything with it is fine except for this one problem. After 10 minutes the timer to shut off the screen takes effect, and once it shuts off it won't turn back on. The keyboard and everything still reacts to touch but the screen remains black with the back light for the screen on.

    The issue here is the screen shuts off (as it should after the 10 minute timer) and then once I perform any actions to bring the screen back on, it doesn't actually display anything, just a black screen with backlighting. All of these cases the laptop doesn't enter sleep mode, the screen simply turns off to conserve battery after a set idle time and the screen won't come back on without putting the laptop in sleep mode, then re-waking and re-logging back into the machine.
     
  2. PT.Singer

    PT.Singer Jedi Master

    I don't have a Blade, but is there an option before the timer goes off, to set the brightness of the power-saving option? Or maybe a setting that requires a password for the screen to wake back up (sounds stupid, doesn't it?)?

    I ask, because when I first installed Windows 10 on a partition on my MacBook Pro, and wanted to use an external monitor with my laptop monitor brightness turned down a bit, I turned it all the way down to see how low it went, and then couldn't turn it back on again. In order to bring the right dialog up, I had to just try clicking random areas on the screen that I couldn't see, just to drag it onto the external and adjust the brightness slider again.
     
    Last edited: Sep 10, 2016
    Bubber likes this.
  3. GreenChris90

    GreenChris90 Active Member

    Did you contact Razer support?
    If not u probably should , they can help you
     
  4. Ridha_Baqshi

    Ridha_Baqshi Active Member

    I have the same model and the exact same issue. Contacted Razer and told me to do a factory reset to the laptop which should fix the issue. However, I'm going to RMA it for other issues and including this issue.
     
  5. chhappy7

    chhappy7 Member

    Same issue as well. I just learned to live with it and gonna wait til Microsoft stores stock the new ones and see if I can leverage Microsoft Complete for a free upgrade ;) but yeah it doesn't bother me too much but I have a stuck pixel so.

    Sent from my SM-G930V using Tapatalk
     
  6. qyuburt

    qyuburt Active Member

    You would be best getting in touch with support since this isn't a support forum.
     
  7. Dylan_Ma

    Dylan_Ma Member Staff Member

    Hi @gloomyday, as mentioned by @greenchris90 and @QyuBurt could you kindly drop a message to our Support Team so that they can assist you with this issue.

    I'll be locking this thread, if you require any further assistance, do feel free to contact me directly.

    Do note that Razer Insider is not a support forum.
     
Thread Status:
Not open for further replies.
Sign In with Razer ID >


Don't have a Razer ID yet?
Get Razer ID >