Razer Nari crackling/popping sound only when on Discord voice chat

Discussion in 'Audio' started by RocketSkates93, Apr 3, 2021.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. RocketSkates93

    RocketSkates93 Well-Known Member

    Whenever I'm on a Discord voice channel, I always hear crackling and popping noises whenever any form of audio is playing (games/videos/music) on any software outside of Discord itself. The audio when chatting with friends isn't crackling but the audio of music and videos from Google Chrome or Media Player as well as video games are crackling whenever I'm on a voice channel (Discord can be active and my audio will not crackle unless I actually enter voice channel).

    I have tested and found this to be true by playing music (hearing it clearly), then entering a voice channel (music starts crackling), leaving the voice channel (hearing it clearly again), then entering a new voice channel from different servers (music starts crackling again). This problem doesn't occur when I'm using my Razer Blade 15 speakers and other devices.

    I'm inclined to believe that this is a software issue since the Nari works works perfectly fine outside of this instance. I'm not sure whether this is on Discord's end or Razer's end. I would like some help and assistance with fixing this problem.
     
  2. -Mr.Nobody-

    -Mr.Nobody- Active Member

    i think you should tried usual method, re installing driver stuff. im using Nari and the only problem that crackling sound comes out is when synapse running heavy in the background ( meaning when i use overloads app on pc and run synapse as well then the cranck sounds pop out its happen very rare )
     
  3. RocketSkates93

    RocketSkates93 Well-Known Member

    Is there a clear step-by-step guide on how I should reinstall the drivers? I'm searching through Google but I can't seem to find a well detailed explanation on how to do this.

    I worry that uninstalling the wrong drivers will complicate things even further.
     
  4. Razer.Caziel

    Razer.Caziel I am the Lightbringer Staff Member

    Try performing a clean installation of Synapse and device drivers by following this guide. You will also want to adjust the default format via Sound Control Panel>Mic Properties>Advanced>Default Format. PM me the problem persists.

    *To initiate a PM, click on my name, then select Start a Conversation. Thread locked to curb the conversation to PMs.
     
Thread Status:
Not open for further replies.
Sign In with Razer ID >


Don't have a Razer ID yet?
Get Razer ID >