Razerblade 14 GTX 1060 brightness flicker with 3D programs

Discussion in 'Razer Support' started by pixelmechanic, Apr 18, 2018.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. pixelmechanic

    pixelmechanic New Member

    Hey,

    I have the blade 14" with the GTX 1060. When I use 3D programs such as Maya, the display brightness keeps flickering. It's basically dimming and brightening quickly. This only happens in 3D programs. Not games or other applications. This is also an issue that only appears when the 1060 GPU is being used. If I force my 3D program to use the integrated Intel HD GPU using the nvidia control panel, the flickering will be gone.

    This happens on battery or plugged it. I've check to make sure all power options are on high performance and have disabled adaptive brightness.

    Could this be a display issue? Seems weird as under the intel HD card, there are no issues. Has anyone experienced this as well?

    Thanks
     
  2. Joikansai

    Joikansai Well-Known Member VANGUARD

    Did you update both iGPU and dgpu driver to the latest one, if it still happens try download the version on Razer Support page, it could be optimus bugs.
     
    figrin1 and pixelmechanic like this.
  3. pixelmechanic

    pixelmechanic New Member

    Awesome! Thanks very much. That solved the issue : ) I updated the dgpu based on the version on the razer support page for the 1060.

    Cheers!
     
Thread Status:
Not open for further replies.
Sign In with Razer ID >


Don't have a Razer ID yet?
Get Razer ID >