Stuttering and slowdowns in all games (Blade Pro 17 2019)

Discussion in 'Razer Support' started by bropyp, Aug 17, 2019.

  1. bropyp

    bropyp New Member

    So yeah, recently parted with £2,399 of my hard earned cash and was extremely happy with my purchase for the first couple of days.

    The model I purchased was the RTX 2060 version.

    Fast forward to now, and I have major issues in games where they simply don't run at a consistent performance level. I will eventually, or immediately, experience drastic slowdowns. Any game I play will stutter and lag at some point, it pauses for about 2 to 5 seconds and lasts about 20 seconds. Not what I expect from such an expensive piece of kit.

    Here's what I've tried so far:
    • Using DDU to perform a clean install of nVidia drivers via Windows 10 Safe Mode
    • Uninstalled and reinstalled the most up to date Intel Graphics 630 drivers
    • Set my performance preference in nVidia control panel to "Prefer maximum performance"
    • Explicitly set Preferred Graphics Processor to my RTX 2060 via the control panel as well
    • Tried the games on both drives that I have (I installed another m.2 drive successfully) and found that the issue is not related to SSD's
    • Disabled Xbox DVR

    Notes:

    I am currently utilising the ThrottleStop application to fine-tune my CPU performance. I have not changed any of the voltage settings as my temps are actually fine in games (68 - 84c).

    I want to know anything else I can try as I really want to avoid having to return this laptop. If I do have to return it, do Razer have any licensed repair shops I can physically take the laptop to myself? I just feel uncomfortable shipping something so expensive.
     
  2. bropyp

    bropyp New Member

    *bump*
    Any ideas guys? I've disabled Razer Synapse which seems to alleviate some of the issues I'm experiencing but it still happens occasionally
     
  3. Razer.Speedcr0ss

    Razer.Speedcr0ss Speed Hunter Staff Member


    Hey there! You've landed to our Support page. We appreciate your post. Please check if the issue happens after creating a different Windows user account with admin rights. You can also go to Safe Mode with Networking and see if the issue is replicated.
     
Sign In with Razer ID >


Don't have a Razer ID yet?
Get Razer ID >