[SUPPORT VIDEO] How to Fix a Razer Headset with No Audio or Sound

Discussion in 'Audio' started by Dekades, Sep 15, 2021.

  1. Dekades

    Dekades Community Cowboy Staff Member


    A Razer headset with no sound, poor audio, or uneven balance might be caused by dirt or debris in audio ports and on the audio jack, improperly plugged-in audio jack, hub connections, incorrect playback device levels or settings, software issues, or faulty audio drivers.

    Please note that any damages caused by upgrading or modifying your Razer product are not covered by Razer's Warranty Policy. For more information, see Razer's Warranty Policy.

    Visit the Support page: How to troubleshoot and resolve a headset or headphone with no sound, poor or no audio, or uneven audio balance (razer.com)

    - - -

    Insiders, what do you think the next Support video should be? Comment with a topic. Great suggestions will be rewarded with the repeatable "Nice" achievement.

    Also, for every 20 comments on this thread and the YouTube video, I'll be giving away a random "Great" Achievement. Insiders, be sure to leave your Insider ID in the YouTube comment to be eligible.

    Lastly, for those of you who subscribe to the Support channel, we'll be doing massive Silver giveaways for each milestone, so be sure to tell your friends, smash that like button and subscribe to the channel.
     
  2. bizWeldonBluetools832

    bizWeldonBluetools832 Well-Known Member

    Another really helpful guide and for a problem that is quite common I'd say.
     
    Stanull, Rheive, angelbreathe and 6 others like this.
  3. JETventureBurntUmber522

    JETventureBurntUmber522 Well-Known Member

    Another helpful video. Keep up the great work
     
    Stanull, Rheive, angelbreathe and 5 others like this.
  4. Natachat90

    Natachat90 Well-Known Member VANGUARD

    Hello friends,

    Thanks Razer Support for this new tutorial.
     
    Stanull, Rheive, angelbreathe and 4 others like this.
  5. Timothy321

    Timothy321 Well-Known Member

    I experience this issue but in different story
     
  6. magictim

    magictim Well-Known Member

    Wire headset with only USB-A connection are often experience this
     
  7. TimRs

    TimRs Well-Known Member

    Re-start is always the best solution
     
    FiszPL likes this.
  8. FiszPL

    FiszPL Well-Known Member VANGUARD

    There should be a new video - how to properly set mic volume.
    Because it's another support video when it's overboosted and it's bad to listen to :stuck_out_tongue_winking_eye:
     
    harshgupta246 likes this.
  9. bSteakkk

    bSteakkk Well-Known Member

    this is helpful to the new members of the razer cult!
     
    Timothy321 likes this.
  10. FaezzulFarhan

    FaezzulFarhan Well-Known Member

    Another good and helpful video ! Keep it up RAZER !
     
    Timothy321 likes this.
  11. Checking the system volume settings could have been the first. It is a surprisingly common issue.
     
    harshgupta246 and Timothy321 like this.
  12. aiyionman

    aiyionman Well-Known Member

    Nice video support
     
    Timothy321 likes this.
  13. I.Nix

    I.Nix Well-Known Member

    hope it never happens to me, another helpfull video thank you
     
    Timothy321 likes this.
  14. harshgupta246

    harshgupta246 Active Member

    I must say you have a very nice way of providing constructive criticism. Making it funny xD.

    Thank you Razer for the wonder support video. Keep this going, it helps us alot!
     
    FiszPL likes this.
  15. urbanPineGreeninsight181

    urbanPineGreeninsight181 Well-Known Member

    another good support video
     
  16. cero30A

    cero30A New Member

    Very helpful since I just bought a Razer Blade 15 Base Model with RTX2070 and a gaming peripherals Razer Cynosa and Razer Viper mini
     
  17. Lenox.J.Low

    Lenox.J.Low Well-Known Member

    Restart the PC do help in connecting the headset
     
  18. AlphaTay

    AlphaTay Well-Known Member

    i think i heard something
     
  19. .Surf.

    .Surf. Well-Known Member

  20. SylvanasMage

    SylvanasMage Well-Known Member

    Have you tried turning it off and on again?
     
Sign In with Razer ID >


Don't have a Razer ID yet?
Get Razer ID >