Razer Blade 14'' (2016) does not sleep correctly anymore after applying last BIOS updates | Razer Insider

Razer Blade 14'' (2016) does not sleep correctly anymore after applying last BIOS updates

  • 22 January 2020
  • 6 replies
  • 5 views

My Razer Blade stopped suspending correctly after the last couple of BIOS updates. The screen turns black, and the green led light indicador starts to blink but it never starts blinking.

I've got to force shutdown to restore the system.
Doing a factory reset does not fix the issue

This topic has been closed for comments

6 Replies

Got it. Just sent you my S/N through private message.

On the side of sleep/hibernation, I made the test and this was unexpected. Hibernation "hanged" in the same way than sleeping did (small green led light tilting for a long time). I forced shutdown the laptop, and when I turned it on my full state came back.

I tried this two times so there's no chance of error.

It seems that the state gets fully written to disk but the laptop fails to completely turn off for some reason.
Awesome. Thanks for being so attentive.
Userlevel 7
What BIOS version do you have? If you send me the serial number of your RB14 via PM, I can check for firmware fixes.
Thanks!

BIOS Version/Date Razer 2.03, 5/16/2019
Userlevel 7
I'll need that serial number sent via PM bud. For now, try setting the laptop to hibernate instead of sleep and let me know if you get the same results.
Userlevel 7
I just got back from a holiday. I will be with you in a bit.