Razer Kraken Ultimate Disconnect And Reconnects constantly | Razer Insider
Question

Razer Kraken Ultimate Disconnect And Reconnects constantly

  • 18 March 2023
  • 14 replies
  • 2016 views

Userlevel 1

Hi.

Recently mi Kraken Ultimate headsets are “poping” and disconnecting and connecting every 10 minutes more or less, the microphone gets muted alone as well…

 

Im so done whith this and i cant find a solution anywere.

 

Please  any help given will be apreciate.

 

Thank You so much 


14 Replies

Also having this problem and it is really annoying and also freezes my game when it happens

 

Userlevel 6

Hi guys!

 

Did you already try to reinstall its firmware and clean install the Synapse 3 app for further isolation? Should the issue persists, let me know through PM and provide the serial number of your device so I can validate its model and check for other options. Thank you!

I’m having this exact same issue and it’s really getting on my nerves 

Been having this issue for quite a while :/

 

Seems we are all having this issue rather recently? Ive noticed mine pop and cuts out all sound coming through for a few seconds and on occasion comes back, Ive noticed in my sound settings under the playback tab, it is switching itself between being a default device and just purely non existent? Anyone else getting the same results? Totally considering buying a new headset but love this one! Only recently has this started to happen! Roughly around the same time as OP’s post!

I’m trying to go through their support and get it solved. But frumSy I know exactly what you mean when you say it switches between being a default device then just vanishing. Hopefully the issue can be solved or it’s a new brand headset for me.

FIXED
Found a solution which has worked for me, 

Sounds > Playback > Headset > Properties > Unticked “Allow applications to take exclusive control of this device”

This has worked for me, I havent had any issues as of yet, I will update over the next few days as to any change! Hope this helps at least 1 of you and saves you guys buying a new headset!
(This was only in my situation it may differ)
-frumS

Hi guys!

 

Did you already try to reinstall its firmware and clean install the Synapse 3 app for further isolation? Should the issue persists, let me know through PM and provide the serial number of your device so I can validate its model and check for other options. Thank you!

Where can I find this firmware? I looked on the razer firmware page and the Kraken Ultimate was not listed there.

Same issue, but unfortunately it came after the 2 year warranty so idk what to do. I tried all the options written in the razer website but nothing changed. I also tried to open the headset to se if there are any broken or disconnected parts but all seemed fine. Pls help i'm desperated

Hi I have the same problem. Please send older drivers because the problem started after the March update. Thank you

Having the same issue, nothing solves it.. Did anyone find an actual working solution?

Having the same problem on my Razer Kraken Ultimate , Headphones are almost new , i used them couple of times when i get home cause i work abroad , every few minutes i get poping sound disconect and reconnect , tried instaling new Windows and also reinstaling Synapse , nothing helps , i dont know why you guys are forcing new updates when the old drivers were working just fine , its not normal to give over 100€ for a headphones that you cannot use 
honestly wtf Razor , you were number 1 in gaming gear 
I can see here people are waiting over 3 months for this problem to get fixed 
just WTF 
 

I am also in the same boat, not happy about it, but glad I’m not the only one. I was beginning to think this specific problem was targeting me directly. I have found a variety of solutions that could “potentially” fix this issue, but none have them have worked. For a $130 headset, you would think there would be a bit more attention focused on this problem. 

I myself, believe there is a driver conflict or something in the code tied to the Razer Inc - HIDClass - 6.2.9200.16547 driver. I notice that every time Windows installs this, the problem seems to start. Unfortunately, I haven’t figured out how to uninstall this driver for testing. Looking at the update history, this driver has been installed over and over again in the past two years and I’m not quite sure why, as the problem just started a couple of months ago.  

The other annoying part is that it’s an intermittent issue, sometimes it works fine and other times it will continue to disconnect and reconnect over and over again until it decides to play nice. For it to only do it again about 10minutes later.  This seems like an ongoing issue, with a bunch of posts/reports from consumers tied to this same issue, not just with the Kraken Ultimate either. I’m seeing reports of this same exact issue even with the newer Razer headsets.  I’ve also confirmed that it’s not the cord, another problem highly reported on these headsets, I can tug at the cord, and manipulate it any way I want it will not trigger the disconnect/reconnect. It’s completely random. 

If anyone has any suggestions and or have applied a fix that has worked for you - please post them here in this thread, there are hundreds of us looking and hoping for a solution. I really wish Razer would embrace the “by gamers, for gamers” ideology a bit more. The idea of them actually operating this way fades every day this issue goes unanswered/patched.

FIXED
Found a solution which has worked for me, 

Sounds > Playback > Headset > Properties > Unticked “Allow applications to take exclusive control of this device”

This has worked for me, I havent had any issues as of yet, I will update over the next few days as to any change! Hope this helps at least 1 of you and saves you guys buying a new headset!
(This was only in my situation it may differ)
-frumS

I did this and now i cant even use my headphones.

 

Reply