Blade 15 Advanced 2019 Fan Speed "Auto" never speeds up. "Manual" works fine.

Discussion in 'Razer Support' started by Merdi55, Aug 7, 2021.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Merdi55

    Merdi55 New Member

    I never notice the fans pick up speed when it is left on Auto. They do spin, but very slow, slower than the 3700 RPM of the low end Manual setting on Balanced. Even doing basic browsing streaming etc, computer can get pretty warm because there's basically no airflow. Turning it on lowest manual setting brings very quick cooling. That being said, it never overheats to the point of glitching or noticeable problems even when playing games and getting pretty hot.

    I bought this laptop used, installed Windows fresh on new SSD. I've gone through the steps of a clean reinstall of Razer Synapse to deal with recurring lockup of Synapse after sleeping, which that fixed. No other problems.

    I would prefer to leave the system on Auto and let it adjust the fans as needed. I searched forums but found no mention of this. Googling showed a couple people reporting this issue, but I found no solutions. Any help would be appreciated!
     
  2. Razer.Speedcr0ss

    Razer.Speedcr0ss Speed Hunter Staff Member

    Allow me to kick start an investigation for your Razer Blade's fan speed behavior via Razer Synapse 3.0. Please send me the following:

    a. MSinfo logs.
    b. Synapse 3.0 logs.

    Save the compressed files via Google Drive or any online drive account, then paste the link in your PM. Let's continue our conversation privately.
     
Thread Status:
Not open for further replies.
Sign In with Razer ID >


Don't have a Razer ID yet?
Get Razer ID >