Razer Phone 2 Issue - Android Auto No Audio | Razer Insider

Razer Phone 2 Issue - Android Auto No Audio

  • 16 December 2018
  • 6 replies
  • 3 views

Hi There,

I have a 2019 Hyundai Kona that I recently bought and it comes with Android Auto. I am having major issues with my Razer Phone 2 using it. Using any app that would have audio coming out there is nothing emitting from the car's speakers when using Android Auto. This applies to Google Play Music and Waze which is what I primarily use.

I know it isn't anything else because I used my mom's OnePlus 5, my dad's Pixel 3 XL and my brother's Note 9 and every single one of those devices worked just fine with my Android Auto. I even tried a bunch of different usb cables to see if that may be the issue but nope, it is definitely related to the device. No audio streams at all even though it works fine when it is just connected via bluetooth.

This is a a dealbreaker with this phone which I otherwise love. Razer needs to get on this asap

This topic has been closed for comments

6 Replies

I have the same issue with this phone. If it doesnt get fixed I'll probably sell it and get something else or go back to my Pixel XL. I rely on android auto too much for my phone not to work with it.
Posted this in another thread as well........

My Razar Phone 2 is having issue with Bluetooth in my 2016 Malibu

It does connect to bluetooth and Andriod Auto opens when its connected to the USB Port and/or Bluetooth. I've reset the phone and my head unit. This includes resetting Bluetooth, Android Auto, Google Play Music, Tried Changing Bluetooth codecs (turned off/on Dolby AAC)....I can't get it to work with any app BUT Spotify...Works perfect.

My Razar 1 phone worked perfect with this unit and it was running Oreo as well.
Shazzer
Posted this in another thread as well........

My Razar Phone 2 is having issue with Bluetooth in my 2016 Malibu

It does connect to bluetooth and Andriod Auto opens when its connected to the USB Port and/or Bluetooth. I've reset the phone and my head unit. This includes resetting Bluetooth, Android Auto, Google Play Music, Tried Changing Bluetooth codecs (turned off/on Dolby AAC)....I can't get it to work with any app BUT Spotify...Works perfect.

My Razar 1 phone worked perfect with this unit and it was running Oreo as well.


Spotify and Google Maps Audio works
Shazzer
Spotify and Google Maps Audio works


Yeah I have the same issue, out of the apps I have attempted to use it is Waze and Google Play Music that don't stream audio. Google Play Music is what is especially frustrating because I use that a lot in conjunction with Google Maps (which does work).

Razer really needs to look at this because I would be forced to get rid of the phone otherwise.

As for what has worked: Spotify, Google Maps and Youtube Music appear to work
I also have the same issue, but for a 2018 Toyota Camry using the Toyota Entune system.
I sold my RP2 and bought a oneplus6T. It works with Android Auto and is a great all around phone if you're looking for an alternative