Issue connecting 2nd external monitor via Caldigit T3 Plus thunderbolt dock | Razer Insider

Issue connecting 2nd external monitor via Caldigit T3 Plus thunderbolt dock

  • 8 October 2021
  • 1 reply
  • 10 views

I have a razer blade, not 100% sure of the year but most likely from 2016. I have been using it connected to a caldigit T3 dock, via the one thunderbolt port I have, with one monitor for about a year with no issues. I recently got a second monitor and connected that to the T3 dock as well. So, 2 monitors both hooked up to T3 (the first via Display Port, and the second via usb-c) and then the dock connected to the razer blade via thunderbolt.

However, this second monitor is not detected. Connecting the dock, with this same set up, to my macbook pro works. So the monitor, dock, or wires are not faulty. A work around I have is connecting my second monitor via HDMI directly into the blade, instead of using the dock. But, I do swap between computers regularly, so having to move around multiple wires every time is annoying, and the reason I got the dock in the first place.

Wondering if anyone has run into a similar issue before and if there is a work around. Or if this is some kind of limitation on older blades (being able to only display 1 monitor via its thunderbolt port)

This topic has been closed for comments

1 Reply

Userlevel 7
coolRedSalsaplace130
I have a razer blade, not 100% sure of the year but most likely from 2016. I have been using it connected to a caldigit T3 dock, via the one thunderbolt port I have, with one monitor for about a year with no issues. I recently got a second monitor and connected that to the T3 dock as well. So, 2 monitors both hooked up to T3 (the first via Display Port, and the second via usb-c) and then the dock connected to the razer blade via thunderbolt.

However, this second monitor is not detected. Connecting the dock, with this same set up, to my macbook pro works. So the monitor, dock, or wires are not faulty. A work around I have is connecting my second monitor via HDMI directly into the blade, instead of using the dock. But, I do swap between computers regularly, so having to move around multiple wires every time is annoying, and the reason I got the dock in the first place.

Wondering if anyone has run into a similar issue before and if there is a work around. Or if this is some kind of limitation on older blades (being able to only display 1 monitor via its thunderbolt port)


Were you able to test the Thunderbolt dock to another Windows computer using the same setup and check if the issue persists? Please send me a photo showing your Razer Blade's BIOS main tab. Save the file to any online drive account, then paste the link in your PM. I'll be locking this thread to curb our conversation privately.