Razer Ripsaw Issues

Discussion in 'Razer Support' started by Caelvin, Dec 4, 2018.

  1. Caelvin

    Caelvin New Member

    So I have a bunch of console content planned for my Twitch stream and YouTube channel so I fired up my Razer Ripsaw to get things rolling. When I plugged in my PS4 into the capture card and started the software to record, the video was frozen on the capture software and the audio was crackling and popping and going in and out every couple of seconds. I have tried resetting and messing with the settings and while using both Stream Labs OBS and Xsplit the same issue is ocuuring even going to them to see if it is an issue on their end. Since the issue isn't the software I am coming here to figure out if others have experienced this issue and pray the capture card isn't dying :slightly_sad:
     
  2. Caelvin

    Caelvin New Member

    Update: So the audio is popping and the video freezes a few seconds after I start Streamlabs OBS or any other streaming software. If I change the Res to 720p the auido clears up but there is no video. Any suggestions?
     
  3. Razer.RedPanda

    Razer.RedPanda Guardian of the Forest Staff Member

    Hi there! Let me help you out with this. Was this working before? When did the issue start? Also, can you share your setup with us so we can take a better look?
     
    Caelvin likes this.
  4. Caelvin

    Caelvin New Member

    To answer your questions, yes it was working before, around August when I was doing some test footage for my PS4. The issue started a few days ago when I tried to set things up for a PS4 live stream. Between the last time, I used the card and just recently I optimized my computer to be able to play World of Warcraft utilizing CPU cores that weren't in use and switched from Xsplit to Streamlabs OBS. The issues I was noticing was frozen screen and audio poping before going mute seconds into activating the capture card in the software.

    Now as an update, I changed the resolution from 1080p to 720p on the settings in the software and on the console as I found the audio no longer popping and crackling after I changed the resolution in the settings. This does allow me to record and stream but after some testing today I found the display freezing 45 minutes to an hour after gameplay.

    Currently, the USB 3.0 Controller has the capture card and my Razer Kiyo Webcam plugged into it.

    System specs from Speccy:
     
  5. Razer.RedPanda

    Razer.RedPanda Guardian of the Forest Staff Member

    Thanks for the reply. You mentioned that the display was freezing. Can you share a short video clip if the issue?
     
  6. Caelvin

    Caelvin New Member

    Sure, the only issue is it happens randomly from the testing that I have done. Yesterday it was doing it every 15 minutes, right now its been almost an hour and things are good so far
     
  7. Caelvin

    Caelvin New Member

    Just to note its the last 1 to 2 minutes of the video where the issues occur.
     
  8. Razer.RedPanda

    Razer.RedPanda Guardian of the Forest Staff Member

    Thanks for the video. I've sent you a PM so let's continue there.
     
Sign In with Razer ID >


Don't have a Razer ID yet?
Get Razer ID >