Razer phone with Bluetooth car audio

Discussion in 'Mobile' started by VerdankG, Jan 20, 2018.

  1. VerdankG

    VerdankG New Member

    Hey all, I hope this is the right place to post, if not a little nudge in the right direction would be great.

    So I got the razer phone for Christmas but I've been unable to get audio to play through my car stereo. I can sync the phone to the radio, and I'm sure to receive calls and talk through the system, but it absolutely refuses to play music through the car, instead opting to use the phone speakers.

    I've set the Bluetooth to play audio through selected device, but that's about all I can think of.

    Has anyone had a similar problem?

    Thanks
     
    .Surf., LeMinh97, hugosh8kes and 6 others like this.
  2. LexMakF

    LexMakF New Member

    I've had something similar. However now my phone will connect to the car for both phone and audio. The problem that I am having is that it will not autoconnect when I turn the car on.

    Secondly sometimes when I play music it would hiccup in between songs or get real choppy.
     
  3. BlutigEisbar

    BlutigEisbar Active Member

    My 2013 Ford Focus had this issue with it's Microsoft Sync Software. They really really only want you to use certain services and don't like you playing audio just through Bluetooth. How I got it to work is I have to use the voice commands and say "Bluetooth Audio" only then will it actually switch to the right mode to play audio through my car via Bluetooth.
     
    .Surf., LeMinh97, hugosh8kes and 4 others like this.
  4. godashram

    godashram Member

    Even today, bluetooth as a standard isn't very well implemented. My car (using a 2009 era alpine iva-w505 with add on bluetooth module) plays music fine, but has issues with understanding voice. The only time it understood my voice 100% of the time was with a windows mobile 6 phone (lg expo) that I went in and changed registry settings to manually improve bluetooth quality (the good old days when you could tweak your device without having to root or jailbreak) Think it's time for bluetooth implementation to improve or the platform needs to die for something better.
     
    .Surf., LeMinh97, hugosh8kes and 4 others like this.
  5. Bigeze

    Bigeze New Member

    Mine does exactly the same, it will play audio for a few seconds when first connected, then nothing...
     
    .Surf., LeMinh97, hugosh8kes and 2 others like this.
  6. Joikansai

    Joikansai Well-Known Member

    Do you have bluetooth speaker? My car doesn't have bluetooth connection so I tried leviathan Mini, the only issue is my neighbor knocking my door, it's already quite time maybe;)
     
    LeMinh97 likes this.
  7. Kungpaoshizi

    Kungpaoshizi Active Member

    Mine works. Just use a generic 'bluetooth' icon on the stereo. It's a Joying Android stereo.
     
  8. VAPORSLAV

    VAPORSLAV New Member

    Depends on your car. I’d check online for any bugs involving bluetooth and your car model.
     
    ButteryGSP and godashram like this.
  9. coreykill

    coreykill New Member

    has this cropped up since the 8.1 update? my old Razer phone before I RMA it. worked perfectly fine with both cars bluetooth stereos playing music. new phone in hand now with 8.1 it still "connects" to both stereos. however one simply says no media next to the phone. and it will only play music through the phone itself. ive reset the phone disconnected and reconnected and forgot and re found the stereo. not sure where to go from here. unless I have to wait for the next patch to fix it maybe.
     
  10. HanBluesmartammo178

    HanBluesmartammo178 New Member

    I am having the same issue. I just picked up the phone today brand new and updated it to 8.1. Bluetooth worked for a few hours then as I went to connect it to my bluetooth speakers again It would connect but no sound would play. I have tried resetting it and everything. It has really annoyed me
     
  11. xRuhRohx

    xRuhRohx New Member

    I had an issue on 7.1 where spotify would only update my cars display every 2-3 songs, but music and phone worked fine.
    Updated to 8.1 and everything worked perfect.
    Yesterday's updated killed it.
    Now I have to manually select my car in BT, it will show connected on my phone but not my car, the music will play for a moment and this "Smart Device Link" will pop up in the notification bar trying to link Accuweather and then the music stops and the "Smart Device Link" goes away. I am going to remove the Accuweather app on my fitbit and see if that changes anything.

    But as of right now, there have been no fitbit app updates recently or Accuweather updates.
    The only thing that changed was the Android OS update.
     
  12. hgv1970

    hgv1970 New Member

    My phone used to connect with my car automatically and had no trouble with playing music and using the Nissan Connect system for the voice search and sending destination's to the satnavs. After I updated the phone it doesn't you have to manually connect it every time you get in the car and it won't connect to the Connect system.
     
    0V3R_K1LL likes this.
  13. FritzCT

    FritzCT New Member

    I'm on Three UK.

    The 8.1 updated (applied yesterday) has also caused bluetooth issues when connecting to the car head unit. The phone now no longer connects automatically via Bluetooth. I have to toggle BT on and off on the phone to get it to connect. Once connected I get no meta data (i.e. no track listings, controls thru the phone) and neither do I get anything for phone book, recent calls, caller ID etc. Head unit is native AVRCP 1.5 but I've tried setting the phone to 1.3 thru to 1.6 and the same issue persists.

    I also have the Smart Device Link pop up re Accu Weather but it counts down from 10 then either re-appears if not yet connected via BT or disappears if I am connected. No problems playing BT Audio other than I get no track listings etc.

    Getting occasional crashes of Wuntu & Spotify

    Battery appears to drain faster but may be because I was playing around with the BT a lot yesterday.

    8.1 clearly still has significant bugs still.

    I need 7.1 firmware to roll back (and I guess probably Three branded) but does anyone know where I might get hold of this.
     
  14. Rsgc90

    Rsgc90 New Member

    I have the same issue with my Nissan, since the update it will not auto connect, show track details calls are fine but media stopped working it's a nightmare!
     
  15. RogueFox6

    RogueFox6 New Member

    Same here, 2014 Nissan Xterra. Will play everything though the car and get calls fine, but the phone no longer tells me that it's a t mobile network, I have to manually connect it to the car each time, I can't use the vehicle let's to go forward or back through thanks, and any time I get a call it always shows as private or blocked out unknown number.
     
  16. IVORYMaroonthink087

    IVORYMaroonthink087 New Member

    Hey guys, at Bluetooth settings find your car radio connection and click the options on the right side. Then uncheck HD music / music AC and save. Music should work again.
     
  17. Rsgc90

    Rsgc90 New Member

    Possible you could screen shot this please?
     
  18. IVORYMaroonthink087

    IVORYMaroonthink087 New Member

    Connect to your car Bluetooth.

    settings > Connected devices > Bluetooth > Clicked the settings icon next to my saved car radio Bluetooth connection and unchecked HD audio/ HD AC.

    Screenshots i'll try tonight. I'm at work now.
     
  19. Rsgc90

    Rsgc90 New Member

    Thanks appreciate it.
     
    DRIFT_IT likes this.
  20. Darksteel165

    Darksteel165 Member

    Yeah, I don't have those options...
     

    Attached Files:

Sign In with Razer ID >


Don't have a Razer ID yet?
Get Razer ID >