Razer Basilisk X Hyperspeed 2.4GHz dongle does not working | Razer Insider

Razer Basilisk X Hyperspeed 2.4GHz dongle does not working

  • 6 April 2023
  • 34 replies
  • 11959 views

Hello, I have problems with 2.4GHz dongle, it does not see the mouse and the pair is not making. The mouse is NOT visible also in Razer Synapse 3 when is set to 2.4GHz, only when is set on Bluetooth.

The mouse is working on Bluetooth mode (but is a bit slowly).

I mention that I updated the drivers, restarted the laptop, updated Windows, reinstalled Razer Synapse 3 and the problem persists, the mouse is working only on Bluetooth mode, with 2.4GHz the mouse is not visible and is not connecting to the dongle.


34 Replies

SAme issue, updated Dongle firmware but mouse only connects to bluetooth, not via the Dongle, also cannot get the green light flashing by pressing the 3 buttons, only by turning off and on again

If it is not on warranty you should maybe try to disassemble and check the connections inside, they might get loose with time or vibration etc. worked for me

SAme issue, updated Dongle firmware but mouse only connects to bluetooth, not via the Dongle, also cannot get the green light flashing by pressing the 3 buttons, only by turning off and on again

If it is not on warranty you should maybe try to disassemble and check the connections inside, they might get loose with time or vibration etc. worked for me

Its less than 2 years so should be warranty, but te Razer site wont let me register it so time to take apart

TRAGIC RAZER !!!!

I bought RAZER VIPER V2 PRO, before one year on my company. I get same problem after 6 months. Eshop K24.cz give me new mouse. I have same problem in next 6 months and have varanty 12months only. I am 3 days after warranty 12 months. So been destroyed 2 dongles in 12 months and haven’t chance to complaint. I wrote on RAZER support, that want new dongle and they write me, that eshop K24.cz in Czech republic is not official distributor, therefore haven’t chance to get varranty for my mouse and this mouse is 6 months old… My laptop is Lenovo Legion and think that dongles are destroyed with hot ventilatior. I am using Logitech G903 a few years and never get a problem. 

 Mouse is not detected with SW:

RazerUSBHyperspeedDongleUtility_v1.00.03_r1

RazerMousePairingUtility_v1.00.02_r1

Firmware is on last version on mouse. I used for update cabel.

Exp:
1) Razer support is really tragic - maybe comic.
2) Want buy new dongle - RAZER Support don't help me, how to do it in Czech rep.
3) Mouse with cabel is correctly function.
4) Any idea, what to do now?

Same issue, 6/7 8nteractions with support team, sending videos etc and in the end said can't help as bought from an Amazon marketplace seller (still new) as opposed to Amazon direct so no warranty beyond 30 days

meu dongle está com erro no driver, quando conectado fica conectando e desconectando , alguém sabe como resolver ? tem algum driver específico para esse problema?

 

ja mudei de porta USB, desliguei PC, atualizei drives pc, mas na Razer não encontrei informações de atualização driver de mouse

I have the same problem. I've tried several solutions posted here on the forum but to no avail. I've updated the firmware, uninstalled/installed drivers, reset in synapse, formatted windows, and nothing. Every time I put the dongle windows goes crazy and can't recognize the drivers, worse that it affects the other usb as well. It wasn't like that before, it started a while ago. Now only using it on bluetooth with inconsistency and delay :(

I've chucked in a draw and switched to Logitech at the moment 

SOLUÇÃO

Estava enfrentando o mesmo problema mencionado anteriormente. O primeiro sintoma foi ao conectar o USB, ele ficava constantemente conectando e desconectando, emitindo sons como se estivesse plugando e desplugando o dispositivo repetidamente. Após algumas tentativas, o USB parou completamente de ser reconhecido.

Aqui está o que fazer em último caso:

  1. Desmonte o USB e limpe cuidadosamente com uma escova utilizando álcool isopropílico (para eletrônicos). Se não tiver, pode-se utilizar um pouco de WD-40 para eliminar possíveis oxidações. Se isso não resolver, passe para o passo 2.

  2. CUIDADO COM ESTE PASSO, PODE SER ARRISCADO. Utilizando um soprador térmico, ajuste a temperatura para 380 °C e a potência mínima do soprador, para evitar danos aos componentes. Aqueça com cautela ambos os lados da placa de circuito impresso (PCB) do USB. Se você tiver uma lupa e uma boa pinça e observar algum componente solto, tente consertá-lo.

Eu realizei esse procedimento e o USB voltou a funcionar normalmente depois.

SOLUTION

I was facing the same issue described above. The initial symptom occurred when plugging in the USB – it would continuously connect and disconnect, producing sounds as if the USB was being inserted and removed repeatedly. After several attempts, the USB ceased to be recognized altogether.

Here's what to do as a last resort:

  1. Disassemble the USB and gently clean it with a brush using isopropyl alcohol (for electronics). If unavailable, use a small amount of WD-40 to eliminate possible oxidations. If this doesn't work, proceed to step 2.

  2. BE CAUTIOUS WITH THIS STEP, IT CAN BE RISKY. Using a heat gun, set the temperature to 380 °C and the blower's power to the minimum to avoid damaging components. Carefully heat both sides of the USB's printed circuit board (PCB). If you have a magnifying glass and a good pair of tweezers and notice any loose components, attempt to fix them.

I performed this procedure, and the USB started working normally again.

You can do clean Synapse reinstall, so it’ll remove any Razer drivers, and they’ll be downloaded again.

  1. Uninstall Synapse
  2. Download & run this tool: https://rzr.to/Tf53xj to remove any razer drivers/leftovers
  3. Then restart your PC
  4. After reboot install Synapse again (as administrator).

thx its helped but after install synapse I also needed to reinstall the mouse driver (because after restarting the computer, it gave an error) then Synapse offered me to update and then mouse started working

Hi, for me pairing with utility under this link helped

https://mysupport.razer.com/app/answers/detail/a_id/6376/kw/basilisk%20x%20hyperspeed

(Second download)

 

I was really struggling to get this fixed and this worked.  Thank you!

Reply