razer kitty headset disconnecting | Razer Insider
Question

razer kitty headset disconnecting

  • 26 February 2023
  • 64 replies
  • 21007 views

Userlevel 2

I’ve had my razor kitty headset since Christmas 2021 and they’ve recently started disconnecting a lot with a popping noise. I’m not sure if it’s a razer synapse issue because it’s everytime I move my laptop slightly it disconnects like there’s an issue with the usb/wire that’s broken ?? Is there a way I can fix this if it’s a wire issue ? Kinda upset they’re not even that old and they’re already showing signs of wear and tear :(


64 Replies

I have the same problem here.. I can’t no longer use the free support because my warranty time is over.

I don’t want throw away my headset like this… after few years.  Razer, please DO something.

Is there any sort of solutions? 

thanks in advance <3 

 

Having the same issue.  Issue can be reproduced on two different PC.

It came back… I used to be on and off starting from maybe half a year after buying it, then about a year ago it got unusable, and I found the lights fix. It was working with minimal issues, only sometimes some crackling in the sound which curiously always was fixed by… rubbing the cord with my hand a bit. Now few days ago the disconnects came back, and they’re happening more often now. sometimes it seemed like it happened every five minutes, but sometimes it seems to go away for a long time.

My lights have been off the whole time too so whatever it is seems to be caused by something else.

The disconnects feel like they tend to happen when i move my head/body in some way, but i can’t ever seem to get them to happen “on command”, like by moving the cable, headset, body, trying to gently push and pull on it...

I have the Razer Kranken kitty headset too and the same problem happens to me.. I even went back to the store i bought it in here in denmark and even got a replacement but same problem with this one… i have tried following every single test/thing on this thread that could be the problem but still with no result… the Kranken kitty headset is super comfy and nice but the problem with it is just not making it worth it at all I have had contact with support and with again no succes… I do not know what to do and atm im really seeing this as a thing I lost money on.. If anyone have a fix or anything i might havent tried yet please lmk bc if this is how the headset just is then it shouldnt be sold…

 

i had exactly the same problem   send them back got new ones  same thing..  The Razer Kitty Kraken headset has never worked properly  no mater how many  tips  and steps i took  to try to fix this problem so got a new set dif  one from razer   they where really  nice about this but i wish they could have fixed this problem cus i really did like the headset   it was so totally cute

Hey guys, I seem to have found the solution!!!!
seeing I was not covered by the warranty anymore i took it into my own hands to figure it out. I knew from the beginning it wasn't an issue with software so I looked at the headset itself. I found the issue to be with the USB input. So I ordered some cheep 5-connection USB-connectors (5th one is for the ground cable) on aliexpress and replaced the USB-connector DIY style. IT WORKS LIKE A CHARM!!!! crazy how razer hasn't found this solution or shared it with the community. anyway, hope it helps!

 

edit: 
I believe this will work with all razer/kraken headsets with the same problem!

useful for everyone who uses this headset:

After buying 4 headsets to adapt better, thinking that the problem was with my Razer Kraken Kitty 7.1 THX, as it kept disconnecting and connecting all the time, I discovered that it has a series of interferences with the passage of energy that the USB of the PC can transmit to it. Basically, it requires a greater amount of power than the PC's USB can provide. The solution I found was to remove the PC USB power limiter in device management and reduce the RGB light intensity in Razer Synapse (from 100 to 40, but no RGB effect is better)So it started working. Sad is not it? But that's it. There is a problem with its construction that requires more power than the PC's USB can transmit.

edit01: Just leaving some information for the people who have it and think it is ''defective'' and for those who have already experienced this.

edit 02: I discovered it through this foreign video and the first comment on the video. https://www.youtube.com/watch?v=wFLELRIADqw&ab_channel=Mau

edit 03: I bought 3 headsets since then, Razer Kraken Hello Kitty Version headset, RazerThresher 7.1 headset for PS4 and Razer Kraken Kitty Bluetooth headset.

 

edit 04: Razer know about this problem and not give for us the information to resolve this. 

 

 

Yeah, had the same problem. Sent it in for fixing, it worked for a few months then did it all over again. Doesn’t matter where I plug in the headphones, the problem persists. Honestly, the razer kitty headset suckd, don’t buy from here again.

I have the same problem here...

I got my Kitty headset in November and this issue started happening about 2 months ago and now it keeps happening about 5 times every 15 minutes. It’s really annoying and the sound genuinely hurts my ears. Wish I knew of this issue back when I got them or else I would’ve avoided getting them. 

SO I love my Kitty’s,  great sound, everything!. I am a  online radio Dj. I use these for monitoring as I have a stand alone mic.  Whats happened is all of a sudden, when streaming, I will get that slight pop and then  my Spacial Audio Program ( SAM ) will freeze. Literally go dead in the water. I had no problems with the headset until now. I have tried plugging it into a hub and still the same thing, I use them without the Synapse  etc.. drivers are all correct. They work and then,  crackle and everything freezes.  I cant use them, when Djn, because of this. It interrupts the streaming and I have to reset my SAM and sometimes even the PC. 

How do I fix this?

I use Windows 11. and SAM version pro, 2020.8

I use a Blue Snowball. Mic and or the Razer Sirein. 

 

It helped me to reduce the brightness of the headphone backlight to 50 percent, as soon as I set 100 again, the problem returns, here's my advice, set the brightness to less than 75 percent, it helped me, I did not expect that this was the problem

It’s a power delivery issue. Not sure if you can solve it by putting your mobo on it’s own power rail but if you get a usb power dock with power pass through, it solves the issue. I bought the below hub from Amazon and connected a USB-C cable to it for power. I used a 20w power brick and I t completely solved the issue.

 

https://a.co/d/52ufG5o

Hi I had the same problem and I think I found a solution.

Personally my cable tends to get tangled a lot and I think that this created electrical short circuit because the cable touches itself in certain places.

So I have simply used a smooth object to gently pull the cable and untangle it, I haven't had any problems since.

Hope this helps !

Reply