The Razer Core V2

Discussion in 'Systems' started by RazerGwynbleidd, Oct 17, 2017.

  1. evilchargerfan

    evilchargerfan Well-Known Member

    every now and t hen my core v1 seems to exhibit lag, is that something that is normal ?

    (even when connecting to an external display and with 0 usb devices connected to the core)
     
  2. Pentalobe

    Pentalobe Active Member

    A lot quieter than the fans in the core v2, guaranteed. V1 was much better for noise.
     
  3. _Alecvill_

    _Alecvill_ New Member

    I thought I might have. I'll just have to hold out for another sale. Thanks!
     
  4. PitSkinner

    PitSkinner New Member

    aha, heard of people replacing the core V2 fans, got any idea of how to or what fans to use?
     
  5. Pentalobe

    Pentalobe Active Member

    You need to find a fan that is (a) 60mmx10mm (b) quieter than the fans in the core already (c) 4-wire (ideally).

    I had ordered the Sanyo 9GA0612L9001, it's only 3 wire but they are very quiet even at full speed yet still move quite a lot of air.

    https://www.mouser.com/ProductDetail/Sanyo-Denki/9GA0612L9001/?qs=/ha2pyFadujQOAG0jO89GNtOAYw6nRbqo26hqRwl9Lx%2bDPnC1T1RkQ==

    After playing with these fans and the ones in the Core and doing some comparing and checking with an IR camera I decided to just unplug the thermal sensor so the fans stay at idle speed, pretty much silent. For my modest need (75w GPU) it works great. I had found the connector that they use on the fan but for the life of me, I can't believe I didn't save a link anywhere.

    I guess if I have a fan fail I have replacements ready to go :)
     
  6. Funcrusher

    Funcrusher New Member

    With my V1, I've found that a powered hub that lets the uplink port be leeched back into the Core resolves my stuttering issues. It seems like it just has power draw issues when devices need more current (which would explain why some people have no issues and some have repeat issues no matter how many Cores they RMA.).

    Notice your portable backup won't register, but your low power devices (deathstalker) works. The HDD pulls a lot of current.
     
    Pentalobe likes this.
  7. Joikansai

    Joikansai Well-Known Member

    For those who looking for travel bag for core, i would recommend Razer basic messengers bag, it could fit well both Stealth and core. Well if you’re strong enough to carry around 7kg around;)

    Razer Core V2 tear down review.
     

    Attached Files:

    Last edited by a moderator: Feb 1, 2018
    Asten__ likes this.
  8. Asten__

    Asten__ Member

    Hi!

    Thank you for the good thinking! I did however try that before i posted - the devices that do not work also do not work connected via a powered usb hub (us robotics usb 3.0 hub) that is uplinked to the core v2.
     
  9. evilchargerfan

    evilchargerfan Well-Known Member



    bump for an answer, does anyone else have the same issue I have? I wonder if its just a core v1 thing ...
     
  10. Joikansai

    Joikansai Well-Known Member

    I can play now, AC syndicate all max 99% 60FPS, overwatch on Epic steady 60FPS on its internal display 1440p Vsync on. Cant wait to test it on 4K Monitor:)
    Due the CPU, 3D Mark results isn't so impressive though, don't really care;)
    https://www.3dmark.com/3dm/24676079
    https://www.3dmark.com/3dm/24676228
    Btw the Fan loudness was max 52dB, I put my phone directly on the Core, and I played with the games installed on 2,5 HDD plugged directly on the core, also Xbox controller, and external DVD slot.
    Okay come here big brother:)
     
  11. Pentalobe

    Pentalobe Active Member

    Sounds like a GPU driver thing.
     
    evilchargerfan likes this.
  12. Joikansai

    Joikansai Well-Known Member

    I think i can reach Blade Pro 3DMark score on Blade 14
    External:
    https://www.3dmark.com/3dm/24677174
    https://www.3dmark.com/3dm/24677299
    Internal:
    https://www.3dmark.com/3dm/24677423
    https://www.3dmark.com/3dm/24677525
    I think those slightly different, won’t give a huge difference in real world games performance, well done Razer.
    It was fun walking around in ancient Egypt on 4K all maxed, only avarage 42 FPS, i think Desktop version couldnt get 60FPS on this game.
    3EFE48B8-562E-4DB0-9B17-D6A3FAEDA074.jpeg
    And Overwatch 4K Epic steady 60, i think i should set V-sync off.
    The Fans are slightly better, hard to reach 50dB, only at full load.
    Hmm, btw this card could be OC-ed right;)
     
    Last edited: Jan 18, 2018
  13. evilchargerfan

    evilchargerfan Well-Known Member

    Running latest amd drivers. would you suggest rolling it back?
     
  14. Pentalobe

    Pentalobe Active Member

    I had similar "lag" issues with the quadro 2000m in my w520 with optimus enabled. At some point the driver was automatically updated and while I was getting 300-400fps in UT2k4, several times a second the game would freeze for 40-50ms or so.

    Disabling optimus (who cares about battery life on a machine like that) prevented whichever broken update from being installed again, and doing a system restore to rollback the driver fixed it.


    It may be helpful for a better definition of what sort of "lag" you are experiencing.
     
  15. revoluxon

    revoluxon New Member

    Did anyone get an update from Razer regarding the loud and annoying fan noise from the Core V2?
     
  16. Joikansai

    Joikansai Well-Known Member

    It should actually be solved by synapse, like fan control on Razer Blade Systems. The only option there only changing chroma effect!? Anyway I just plugged it off after using it atm for media consumption i don’t need the core, changing ports to main systems is a bit annoying though but I have only gamepad controller and sometimes external HDD plugged in, so it’s not too much work unless you put all your gears on Its usb port. It’s my first Graphics Card purchase so i don’t know if it’ll eat huge watts to my electric bills, i just try play save.
     
  17. revoluxon

    revoluxon New Member

    I was asking for an "official" response from Razer to this issue, and you came up with your personal experience with the core XD

    Anyway, mine works just fine, and i have multiple devices plugged in all the time, the only thing that bothers me are the loud fans even on idle. GPU fans are not spinning yet the core V2 screams like it was on 100% load....
     
  18. Joikansai

    Joikansai Well-Known Member

    Sorry did I?;) Anyway I think we got already their attention since it’s not first time user says so. More user opinion will invite staff (officials) response, and this forum is more social forum for sharing experiences, so I just gave the opinion if you want an expert opinion rise a support ticket. Btw on mine after heavy load like 4K gaming the Fans definitely quiter yes it is still noticeable but not a “screaming” and I’m sure not same like 100% load.
     
  19. adcustom

    adcustom New Member

    Really enjoying my RBS Quad Core + Core v2 + Titan XP combo, but like others in this thread, I find the fan noise maddening. Especially at idle. And it's not even a nice consistent fan sound, but rather a fluctuating whirling. PLEASE FIX, RAZER!
     
  20. Pentalobe

    Pentalobe Active Member

    Option 1: quieter fans.
    Option 2: disconnect thermocouple.
    Option 3: return it and get a different egpu box.

    I still think option 2 is the best, works for me :)